fbpx
580b57fcd9996e24bc43c51f

5 tips VOORDAT je een website gaat bouwen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wanneer je een sterk business-idee hebt wil je dit graag overbrengen aan jouw publiek en doelgroep. Een van de beste manieren om dit te doen is via een website die optimaal in elkaar zit. Maar voordat je een website optimaal kunt maken is het noodzakelijk om een aantal punten op een rij te hebben. We zetten 5 belangrijke punten op een rij die je helder moet hebben voordat je begint aan het bouwen van je website om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

5 tips VOORDAT je een website gaat bouwen

Voordat je begint met het bouwen van een website adviseren wij altijd om een aantal zaken op een rij te hebben. De onderstaande 5 punten helpen je met het verbeteren van de kwaliteit van jouw website.

1. Bepaal het doel van je website

Om jouw website succesvol te laten zijn is het belangrijk om het doel van je website te definiëren. Wanneer het doel niet helder is, valt er niet te meten of analyseren of je website de gewenste resultaten boekt. Beantwoord daarom deze 3 vragen:

 • – Waarom heb jij een website nodig?
 • – Wie wil je naar je website trekken?
 • – Welke actie moeten bezoekers op jouw website maken?

Deze vragen kunnen meerdere antwoorden hebben. Je website heeft niet altijd maar één doel. Een paar voorbeelden van mogelijke doelen van jouw website:

 • – Het verkopen van producten of diensten
 • – Het genereren van leads
 • – Naamsbekendheid creëren
 • – Delen van informatie

Jouw doelen helder hebben vóórdat je een website gaat bouwen helpt je om je website te bouwen en optimaliseren voor specifieke doeleinden.

2. Check je bedrijfs- en domeinnaam

Voordat je aan de slag gaat met een naam en website, wil je er zeker van zijn dat je ook onder deze naam kunt handelen en bouwen. Check daarom de volgende punten:

 • Bedrijfsnaam: Het is belangrijk om te controleren of je bedrijfsnaam niet al bezet is en dat je dus mag handelen onder jouw bedrijfsnaam. Je controleert of jouw gekozen bedrijfsnaam al bestaat in het Handelsregister.
 • Domeinnaam: Ook voor je domein is het belangrijk om te controleren of jouw gekozen domeinnaam nog beschikbaar is. Indien het domein nog vrij is, is het zaak om deze te registreren via een hostingprovider.

3. Kies je platform en website template

Er zijn verschillende platforms te gebruiken om een website te (laten) bouwen. Van platform wisselen kan een enorm tijdrovende klus zijn. Daarom kies je het liefst een platform welke voor dit moment, maar ook voor de toekomst de juiste ondersteuning en functionaliteiten biedt.

Een paar punten waar je rekening mee kunt houden wanneer je een platform kiest voor jouw website:

 • – Welk platform heeft de juiste plugins om de gewenste functionaliteiten voor je website te ondersteunen?
 • – Welk platform biedt een geschikt template voor de layout en inrichting van je website?
 • – Welk platform biedt de service en support die jij nodig hebt?
 • – Welk platform presteert goed op het gebied van SEO?

Ons advies komt meestal op het gebruiken van WordPress neer. Op het gebied van SEO heeft WordPress een uitstekende reputatie, er zijn tal van plugins te installeren om functionaliteiten toe te voegen, en er zijn gigantisch veel mogelijkheden qua templates en met Elementor is het bouwen van een website makkelijker is geworden dan ooit.

4. Implementeer een mobile-first design

In het verlengde van punt 3 is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan de mobiele versie van je website. Mobile-first is sinds maart van dit jaar belangrijker dan ooit. Doordat meer en meer gebruikers via een smartphone op websites terechtkomen, is het absoluut noodzakelijk om de mobiele versie van je website SEO-proof en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Denk dus na over hoe jouw website het best tot zijn recht komt op de mobiele versie. Welk platform en thema je kiest kan hier een grote invloed op hebben.

5. Investeer in branding

Branding helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij (potentiële) klanten. De associatie met jouw naam en merk wordt versterkt en je blijft beter hangen in het geheugen van mensen.

Om het proces van het ontwerpen van je website soepeler te laten verlopen is het handig om een duidelijke huisstijl te bepalen. Een aantal punten die je op voorhand kunt bepalen zijn:

 • – Lettertype(n)
 • – Kleurcode(s)
 • – Welke sfeer en emotie wil je dat jouw website uitstraalt?
 • – Wat voor afbeeldingen kun je hiervoor gebruiken?
 • – Hoe gaat je logo eruitzien?

Een hogere herkenbaarheid kan bijdragen aan een verhoogd vertrouwen, wat jouw potentiële klant kan helpen bij het maken van een keuze.

Aan de slag met een nieuwe website?

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag! Heb je hulp nodig bij het bepalen van je ontwerp of starten van een website of webshop? Of loop je tegen andere zaken aan? Neem contact op via onderstaand formulier. We helpen je graag verder! 

Geschreven door:

Karen van Wees

Karen van Wees

Creatief bezig zijn is Karen haar ding. Ze is dagelijks bezig met SEO proof content schrijven en het creëren van content voor social media voor interne leadgeneratie.

Meer inspiratie

Klaar voor een razendsnelle website of webshop?

Crux helpt jou aan een snelle en unieke website of webshop! Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar 0294-785 156 om de mogelijkheden te bespreken.

Ruben contact
Ruben Sikkema